Kiemelt / akciós termékeink

Receptek

« vissza

Sakk Torta

 
1 csésze puha vaj vagy margarin
2 és 2/3 csésze finom kristálycukor 
3 tojás
2 teáskanál vanília kivonat 
4 csésze liszt
1 evőkanál sütőpor 
1 teáskanál só
2 csésze tej 
120gr étcsokoládé
 
 1 csésze = 240ml
 
Melegítsük elő a sütőt 180C-ra, fújjuk le a formák belsejét olaj spray-vel.
Keverjük habosra a vajat a cukorral, sóval, vaníliával, adjuk hozzá egyenként  a tojásokat és alaposan keverjük ki.

Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral és 2-3 részletben a tejjel váltakozva adjuk a vajas keverékhez, keverjük simára. Töltsük a tészta felét habzsákba, majd a maradékba keverjük bele az olvasztott csokoládét és töltsük ezt is külön habzsákba.
 
Tegyük az 1. formába a tésztaosztó gyűrűt és töltsük ki a szekciókat félig,
barna/sárga/barna tésztával. Óvatosan, függőlegesen tartva emeljük ki a tésztaosztó gyűrűt.Ismételjük meg a fenti lépéseket a 2. formával is.
Ez a két lap lesz a torta teteje és alja.
Mossuk el és töröljük szárazra a tésztaosztót és töltsük meg a 3. formát is 
sárga/barna/sárga sorrendben. Süssük kb. 30-35 percet, vagy tűpróbáig. 
Hagyjuk 10 percet a formában hűlni, majd rácsra borítva teljesen hűtsük
ki a lapokat. A sütés során esetleg felpúposodott tetejét vágjuk le, hogy 
egyenes felületet kapjunk.
 
Egyenletesen töltsük össze a lapokat krémmel, majd simára kenve  
vonjuk be a torta tetejét, oldalát is. Díszítsük kívánság szerint.
   
Keresés