Kiemelt / akciós termékeink

Receptek

« vissza

Jilkes Piskóta

A Jilk paszta egy emulgeátor, mely felverteknél lehetővé teszi az összes
alkotó egyszerre történő bemérését, habosítását.
Előnyei:
nem kell külön-külön sárgája és fehérje habot készíteni
dupla adagot ad ki a hagyományos piskótához képest
lassabban szárad ki a kisült tészta
nincs az erős tojás íz
hosszabb ideig tartó állás során sem esik össze
Ez jól jön, amikor lapokat kell sütni és csak 1 lap fér a sütőbe.

6 db nagy tojás
300 gr liszt
240 gr kristálycukor
100 ml víz
  50 ml olaj vagy olvasztott vaj
  20 gr Jilk
     1 teáskanál szódabikarbóna

A tojásokat keverjük el a cukorral, vízzel, jilkkel, majd a lisztet és
szódabikarbónát hozzáadva, géppel verjük habosra 4-5 perc, végül alacsony
fokozaton keverjük bele a zsiradékot.

Formába töltve, 180C-ra előmelegített sütőben süssük 40-45 percet.

1db normál 25-26cm méretű tortához, 4 tojásból készült massza elég,
ennek megfelelően csökkentsük a többi hozzávalót is!

Csokis változat

Mérjünk 30gr cukorral többet, vagy keverjünk hozzá 3 evőkanál mézet
(ettől még finomabb lesz az íze), de méz helyett adhatunk hozzá 1 evőkanál kulőrt, végezetül adjunk a felvert masszához a zsiradékkal egy időben 3 púpos evőkanál nagy zsírtartalmú kakóport.

Kakaó helyett használhatunk darált olajos magvakat:dió,mogyoró, mandula,
kókusz, stb. ezeket a zsiradékkal egy időben keverjük a már felvert masszához!

 
Keresés