Kiemelt / akciós termékeink

Receptek

« vissza

Bacon-ös Medvehagymás Csiga kb. 60db

 



Tészta
400 g liszt
150 g kukoricaliszt
250 g vaj
125 g krémfehérsajt (lehet füstölt)
0,5 dl tej
2 evőkanál tejföl
2 tojás
1 élesztő
15 g só
10 g cukor

Töltelék
250 g kockázott bacon
200 g medvehagyma
125 g krémfehérsajt
1 tojás, bors
1 tojás kenéshez

Az átszitált liszteket elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi alkotót
a hideg tejben feloldott élesztőt és gyorsan rugalmas tésztát gyúrunk.
Letakarva, hűtőben 1 órát pihentetjük.

Lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, melybe kevés borsot darálunk, rászórjuk a felcsíkozott medvehagymát, bacont, ráreszeljük a krémfehérsajtot, feltekerjük k. 6-7 cm vastag hengerré és ujjnyi széles darabokra vágjuk. Tepsibe rakjuk, egymástól 2 ujjnyi távolságra, ha laposan szeretjük, kissé lenyomkodjuk. 30 percet kelesztjük, félidőben tojással bőven lekenjük, majd 200 c-ra melegített sütőben hőlégkeveréssel, 20-25 percet sütjük.

2. variáció
Medvehagyma helyett friss bazsalikom.
Bacon helyett szárított paradicsom, de lehet vegyesen is.
Krémfehérsajt helyett mozzarella.
 
3. variáció
Spenót, fokhagyma, bors, szerecsendió, reszelt főtt tojás.

 
Keresés