Kiemelt / akciós termékeink

Receptek

« vissza

Marcipános kifli

Kiadós, nagyon finom.
Az alábbi formával kb 140db készíthető:
350g liszt
100g kukoricaliszt
  50g kukoricakeményítő
    7g szódabikarbóna
 
A fenti anyagokat összeszitáljuk.

250g puha vaj, vagy margarin
250g porcukor
250g marcipán (1 szeres)
  60g méz
    2g só
      4 tojás
pár csepp amaretto aroma, de el is hagyható
 
A vajat a cukorral, marcipánnal, mézzel, sóval habosra keverjük.
Egyenként hozzáadva a tojásokat alaposan keverjük, majd fakanállal belekeverjük a lisztes részt.
 
Habzsákba téve megtöltjük a forma üregeit és 200C-ra előmelegített sütőben 12-14 percet sütjük.
 
Kihűlés után tetszés szerint díszíthetjük:
végeit, alját, vagy akár teljesen csokiba mártva,
olvasztott csokival lespriccelve
 
Dresszírozhatjuk zsírpapírra, tetszés szerinti formára.
Ezeket kihűlés után a sima felüknél, kettesével, pl. párizsikrémmel össze is tölthetjük.

A marcipán kiválthatjuk 150g olajos mag és 100g porcukor keverékével, ekkor készíthetjük finomra őrölt mandula, dió, mogyoró, pisztácia felhasználásával.
 
Keresés