Kiemelt / akciós termékeink

Receptek

« vissza

Gyömbérsütemény

5 - 5 ½ csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
2 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt szegfűszeg

A fenti anyagokat jól szitáljuk össze.

1 csésze zsiradék / vaj, margarin, vagy zsír
1 csésze kristálycukor
1 ¼ csésze melasz / helyette lehet mézet használni
2 tojás

Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra.
Egy nagy edényben olvasszuk fel a zsiradékot, ne legyen túl meleg. Adjuk hozzá a cukrot, melaszt vagy mézet, tojásokat
és alaposan keverjük össze. Tegyünk hozzá 4 csészével a száraz részből, majd deszkára téve gyúrjuk hozzá a maradékot. Ha a tészta ragadna, szükség szerint kevés lisztet gyúrhatunk hozzá.

Lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 5mm vékonyra, szúrjuk ki, tiszta lemezre téve süssük 6-7 a nagyobb darabokat 10-15 percet. Amennyiben nem kedveljük az erősen fűszeres ízt, készíthetjük kevesebb fűszerrel is.
 
Keresés